Dagbok för 2007

17 maj

Torsdagen den 17 maj samlades vi 5 pers trots regnet för att cykla till Kil. Vi hade hört att det fanns folkilskna älgar på Råtorp, så vi tog det säkra före osäkra och cyklade på Färjestadsidan mot Skåre. Framme vid Skåre stannade vi en stund i regnskydd under bron. Karin sa att vi kunde cykla till henne och sitta där och fika. Och den inbjudan tackade vi för. Så vi stannade där och tog vårt fika. Det blev en lite kortare tur än beräknat, men nu är vi igång med cyklingen!
Vi som var med: Karin, Eva, MajBritt, Leif och Erik.
/Erik

23 maj

Säsongens första onsdagstur 23/5.
Ett besök hos Henry på Solsta cykel, för råd och hjälp med våra cyklar var inbokat, men blev inställt p.g.a.sjukdom. Utanför cykelaffären beslöt vi, sex deltagare, oss för en kortare tur.Vi cyklade ut på Hammaröleden, tog av mot Vidön-Vidöåsen och över den nya bron. Vid Knappstadviken stannade vi för fika,som intogs i fågeltornet.
I det härliga men lite blåsiga vädret fortsatte vi sedan via Bellevue, Gruvlyckan och Våxnäs hemåt.
Deltagare var: Sten, Lene, Karin, Sigbritt, May-Britt och en ny kvinnlig deltagare.
May-Britt

27 maj Krutcykling

På pingstdagen samlades vi vid Museet kl. 11.00 för att cykla på banvallen upp till Ulvsby för där var KRUT (KonstRunda i UlvsbyTrakten).

Vädret var strålande. Vårt första stopp var på Edsgatan, där Håkan Gidebratt, Monika och Gutte Nordenström ställde ut vackra alster. Därefter gick färden till Logen Linnea. Där beundrade vi Siv Perssons och Gunnel Otters måleri och Svante Norders fantastiska fotografier. Nästa besök var Ann-Britt Höglunds vackra trädgård. I Ulvsbygården åt vi våfflor, köpte smycken och tittade på ännu mer konst.

Sedan åkte vi till Åstorps handelsträdgård och flera av oss köpte blommor. Någon åt thai-mat och en del fikade. Efter att ha förlängt turen med en felkörning åkte vi till sist till sockenstugan, där några drack kaffe med kakor och några tittade på samlingsutställning i församlingshemmet med alla konstnärerna som deltog i KRUT. Därefter var klockan sent på eftermiddagen och vi åkte i olika grupper hemåt efter en mycket trevlig och givande tur.
Marianne Nilsson

30 maj Onsdagscykling ”I Frödings fotspår”

Onsdagscykling denna kväll hade Frödingtema. Det började med att vi åkte till statyerna Sola i Karlstad och Frödingstatyn. Eva hade gjort frågor om Fröding som vi fick besvara på varsin tipslapp. T.ex. var Fröding ligger begravd och vad hans syster hette. Turen gick förbi Kroppkärrssjön, genom skogen till Alsters herrgård. Där fick vi en del frågor om andra saker som Erik hade funderat ut. T.ex. vilket lufttryck det skulle vara i cykeldäcken och vilken backe, som var brantast.

I den nyanlagda Syrenparken vid Alsters herrgård fikade vi och hade prisutdelning innan vi åkte mot Karlstad igen över Heden i smått duggregn.
Marianne Nilsson

6 juni Cykling till Jäverön

På Nationaldagen samlades vi kl 09:30 för att cykla till Jäverön. Vi var ca 16 pers som träffade i det soliga vädret. Cykelturen gick förbi Heden och Alster, vidare mot Skattkärr och sedan färja till Jäverön. Några fuskade och åkte bill till färjeläget.

Vid färjeläget - på fastlandet - fick vi en intressant föreläsning av Gunnar Björndal. Han berättade om alla vanliga och ovanliga blommor och växter som man kunde hitta på ön.

När vi kommit över till ön så tog vi en liten kaffepaus vid den fina bryggan. Därefter cyklade vi vidare mot öns sydspets. Vi samlades vid grillplatsen och grillade mat och solade och badade. Efter några sköna timmar vid stranden anträdde vi återfärden mot färjan och hemåt. Färjan gick tillbaka 16:30 så vi hade en heldag på Jäverön. Alla hittade tillbaka hem.

Vi bestämde att detta ska vara en tradition på Nationaldagen!
Erik Ruhe

13 Juni onsdagscykling " cykelorientering "

Cykelturen blev en " prova på tur " med cykelpass i Sannaskogen. Efter att OK Tyr kontaktat Eva C och erbjudit oss att testa, så sa vi ja till det. Passen innehåller informationsblad, karta över området med inringade kontroller, samt frågor med tre svarsalternativ. Vi hade fått 4 st pass, som de 7 cyklisterna fick samsas om. Vädret var inte det bästa, regnet började redan före starten vid Museet.

Vi cyklade till Sandbäckstjärn, de närmaste kontrollerna skulle finnas där. Ja, vi hittade dem, 3 st frågor om fiske och bandy. Färden fortsatte efter järnvägen, in på Dyevägen med en kontroll, vi tog av till Dye domarring för fikapaus, efter att vi räknat stenarna i stensättningen och besvarat frågan. Det regnade fortfarande, var även kyligt och myggorna var hungriga. Två frusna och blöta deltagare bröt och började cykla hemåt.

Tillbaka till Dyevägen, därefter till Norra och Södra Sanna. Det är så vacker natur, fullt av blommor utefter vägkanterna, och på ängarna betade får, kor och kalvar.Regnet har upphört och vi närmade oss bebyggelsen vid Våxnäs IP.

I närheten av Södra Sanna får vi se en bil, som får motorstopp i en backe. Det är två killar, som är ute i området och letar efter en ilsken älg. Det vore inte så kul att bli överfallen, då måste man cykla riktigt fort. Gruppen har minskat ytterligare och med den sista kontrollen, kvällens 11:e av 30, så åkte vi hem.
Fortsättning följer, ev. nästa onsdag eller om 2 veckor.
7 deltagare varav 3 som var med för första gången.

May-Britt Jansson

Onsdagscykling 20070620

Denna onsdagskväll var det vackert väder så vi beslutade att det var lämpligt att åka till Tynäs udde.
Vi drog iväg genom Karlstads Centrum och ut på Hammaröleden och genom Lövnäs. Väl ute på Tynäs fikade vi och beundrade de vackra båtarna. Det var många segelbåtar ute och seglade. Även kryssaren Västvåg och någon större skuta passerade. Matti badade, men vi andra tyckte det var för kallt i vattnet.
Återfärden gick genom Lövnäs villakvarter och sen över Jacobsbergsbron tillbaka till Karlstad.
Marianne Nilsson

Onsdagscykling 2007-06-27

8 cyklister hade samlats vid Värmlands museum denna onsdagskväll med lite mörka moln i bakgrunden. Efter en del diskussion beslöt vi att åka mot Göteborgsudden. Vägen gick genom Gruvlyckan och Bellevue ut till landet och vi nådde till Göteborgsudden efter 6 km.
Där var det mycket vackert och nästan solsken på slutet. Erik slängde sig utan att tveka i vattnet. Vi andra satt på land och fikade. Därefter fortsatte färden längs vänerkusten och genom några gyttjepölar tills vi kom fram på Skoghallsvägen vid Knappstadsreservatet. Vi åkte sen till Skoghall och därefter längs älven mot Sjukhuset och tillbaka till centrala Karlstad. Det blev en fin kväll utan regn.
Marianne Nilsson

Onsdagscykling 2007-08-08

3 damer och jag - Erik - samlades trots regnhot. Vi bestämde oss för en liten tur mot Hammarö. Redan vid Löfbergs började det regna så vi stod en stund under bron. Vi fortsatte efter ett tag, men vid korsningen där vägen tar av mot Jakosbergsbron så gav en av damerna upp.
Efter en cykling genom Lövnäs villaområde kom vi till Lillängshamnen. Trots det halvdåliga vädret så fick vi en fin fikastund.
Erik Ruhe

Onsdagscykling 2007-08-15

Enligt rapport från Eva så ställdes cyklingen in på grund av regn


rev 2007-11-05 Måndag 16:30
Hemsidan

Copyright 2014 Cykelfrämjandet, Karlstad Hemsidan: www.cykelframjandet.se/karlstad