Dagbok 2016

2016-08-10
Ulvsby

Ledare: Lisbeth
Rapport:
Vi samlades 7 pers för att ta den sista onsdagsturen för denna säsong. Lisbeth föreslog att vi skulle hälsa på en av hennes vänner, Ann-Britt Höglund, som har en mycket fin trädgård i Ulvsby. Vädret inbjöd inte till någon längre tur och bad var inte heller lockande, så vi tyckte det var ett bra förslag. Och så var det bara att ta Klarälvsbanan och trampa på.
Väl framme fick vi en visning av den vackra trädgården och vi kunde fika vid deras trädgårdsmöbler.

En fin och trevlig tur! Vi ses nästa sommar!

/Erik
PS
I lördagens NWT, 3 sep, finns ett stort reportage om Ann-Britt och hennes trädgård. Hon vann Nwt trädgårdstävling.2016-07-27
Alstern runt

Ledare: Stig och Erik
Rapport:
Vi var ett gäng på 6 pers som samlades vid muséet för att ta en liten tur. Och Stig föreslog ett varv runt sjön Alstern och det hade ingen något emot. Så vi tog vägen förbi Haga och Heden och vidare mot Alsters herrgård. Och så runt sjön. Vi stannade till vid kyrkan och tog vår fika och en paus. Sedan Klarälvsbanan tillbaka mot centrum.

Tilläggas kan att jag cyklade från Kil till Karlstad, sedan runt Alstern och hem till Kil.

/Erik2016-06-15
Ilandatjärnen

Ledare: Eva
Rapport:
Vi samlades vid muséet som vanligt kl 18:00. Och idag var vi 4 cyklister: Eva, Maith, Mats och jag - Erik. Vi tog vägen över Hultsberg och Henstad och vidare på den nya cykelbanan mot ridhuset. Fortsatte Trossnäsvägen men svängde av vid Kätterud. Vi passerade inte Hells Angels! Sedan tog vi cykelbron över väg 61. Väl framme vid Ilanda tog vi vår medhavda fika. Och så inspekterade vi arbetet med att ta bort ön som hade drivit mot badstranden. En jättestor vassrugge hade drivit över Ilanda tjärn och spärrat av badplatsen. Det ser ut som att de snart har tagit bort den så att badplatsen kan öppnas.

Och vid Ilanda lämnade jag de andra och cyklade hem till Kil. Jag cyklade alltså först in till Karlstad och sedan med cykelgruppen till Ilanda.2016-05-28
Hammarö

Ledare: Erik och Eisabeth
Rapport:
Vi skulle göra vår traditionsenliga cykling till Skagene fyren. När klockan var 10:00 hade ingen kommit, men lite senare kom Sten Olsson. Så vi tre cyklade en liten runda längs älven, förbi sjukhuset. Vi stannade vid rastplatsen på gränsen mellan Hammarö och Karlstad. Där fikade vi och vände sedan hemåt. Fyren och Hammarö sydspets får vi besöka en annan gång!


Copyright 2014 Cykelfrämjandet, Karlstad Hemsidan: www.cykelframjandet.se/karlstad