Dagbok 2017

2017-08-09
Hertzöga

Ledare: Eva C
Rapport:
Trots det usla vädret ( det blev ju bättre sedan) så cyklade vi en tur på onsdagen. Vi cyklade den nya cykelbanan mot Vålberg. Den blir väl klar så småningom.
Efter nya bron tog av mot Trossnäs genom skogen och kom fram vid Hertzöga. Birgitta cyklade direkt mot Tuggelite och Mats och jag genom I2 skogen och hem.

Det blev en riktigt trevlig tur
Hälsningar Eva C Birgitta ,Mats.2017-08-02
Tynäs

Ledare: Erik och Elisabeth
Rapport:
Vädret var lite lurigt, men vi hoppades att det inte skulle regna. Och en cyklist kom, förutom Elisabeth och jag.
Vi cyklade mot Tynäs och gjorde ett litet stopp vid Skärgårdsmuseet. Sedan fortsatte vi turen mot Tynäs där vi intog vårt fika. Och jag badade.
Vi hade fint väder och en trevlig tur. Och vår nya presumtiva medlem kanske kommer med fler gånger!

/Erik2017-07-31
Halmstad

Ledare: Madeleine G
Rapport:
En liten hälsning från Cykelturistveckan i Halmstad2017-07-26
Västra Skagene

Ledare: Eva C och Birgitta
Rapport:
Denna ljumma julikväll cyklade vi till Västra Skagene, där vi åt vår medhavda matsäck och några badeade.
Sedan cyklade vi hemåt genom stadens puls. Vi var sju damer och en herre (Stig). Vi som ledde turen var Eva och Birgitta.

Hälsningar Eva C2017-07-12
Skoghallsparken

Ledare: Marianne, Lisbeth
Rapport:
Även denna gång cyklade vi till Skoghallsparken och nu var det Andreas Jonsson och Karlstad musikkår som underhöll oss med lite Sinatra, Garfunkel och lite till.
På vägen dit såg vi röken från branden, men vi kom inte nära. Och så var det några missöden på vägen men det fixade sig.
På hemvägen gjorde vi en liten extra sväng in i skogen vid Jakobsbergsbron.
Inget bad!
/Erik2017-07-04
Skoghallsparken

Ledare: Carina, Erik
Rapport:
Denna kväll ville vi lyssna på underhållning i Skoghallsparken. Vi cyklade som vanligt från museet och ut mot Skoghall. Lite trixig väg förbi ett koloniområde. Väl framme tog vi vårt fika och lyssnade på Hammarö storband. Något bad blev det inte denna gång.

/Erik2017-06-28
Lillängshamnen

Ledare: Mats
Rapport:
På denna cykeltur var vi hela 13 personer i starten, en hel del utomstående icke medlemmar deltog. Vi startade, som vanligt vid Värmlands Museum, och åkte via Inre hamnen ut på Hammaröleden, efter informationstavlan svängde vi till höger, passerade Jakobsbergsbron, och åkte vidare, längs älvfåran, ut till Skoghall, vidare förbi Vårdcentralen och Skoghalls centrum, ut till Lillängsvägen mot Vänerns strand. Här tog en bred träspång vid, som ledde genom skogen nära stranden. Här får man inte cykla, så vi gick och ledde cyklarna. Fikarast nära stranden.
Spången och stigen kom ut vid Grytuddsvägen som vi sedan följde ut till Bruksgatan som vi följde ut mot Skoghallsverken. Dingelsundsvägen norrut förbi Vidön och bron över Älvfåran vid Dingelsundet. Strax norr om bron vid busshållplats ”Dingelsundet”, lämnade vi stora vägen och svängde av västerut på en liten grusväg som vi sedan svängde av norrut ifrån. Efter ett tag tog vägen slut och fortsatte norrut som en skogsstig innan en ny grusväg tog vid och ledde oss norrut.
Vi passerade infarten till Göteborgsudden, fortsatte grusvägen över några fält och kom ut på Zakrisdalsvägen som vi följde till Bellevue. Korsade Skoghallsvägen (som är en fortsättning på Dingelsundsvägen) och åkte in i Romstad. Norrut parallellt med Skoghallsvägen längs Fagerängsgatan upp till Västerstrandsskolan och sedan österut in på Våxnäsgatan som vi följde förbi NWT och vidare till Wermlandsoperan i Klara. Under vägen hade en efter en droppat av och åkt hem, så väl framme vid Vrmlands museum, var vi nog bara 2 st. kvar.

Mats2017-06-14
Ilanda

Ledare: Eva C och Stig
Rapport:
I strålande vackert försommarväder cyklade vi ( vi var 10 nöjda cyklister ) ut mot Hultsberg, Henstad och vidare mot Kätterud längs böljande sädesfält.
Vid Ilanda tjärnet tog vi kaffepaus,och sedan fortsatte vi hemåt längs älven. En mycket trevlig kväll !

Eva och Stig ledde turen.2017-05-31
Skutberget

Ledare: Eva Lö, Erik
Rapport:
Vi samlades för årets första cykling som vanligt vid muséet. 6 glada cyklister. Eva föreslog en tur till Skutberget och jag hade på vägen dit kollat om det gick att cykla förbi Zarisdal. Det var för mycket byggnader och småvägar, så jag gav upp.
Men Mats Rydberg kände till en spännande väg runt Zakrisdalsudden, så han fick ta täten. Vi cyklade förbi Romstad och Bellevue och sedan ut på Zakrisdalsudden. Där fanns en vandrings och cykelled som gick på en brygga. Den gick både vid stranden och in i skogen. Mycket trevlig och spännande väg! Efter lite cykling kom vi fram till Bergvik och sedan var det bara att fortsätta mot Skutberget där vi fikade. Och sedan hem raka vägen!

En trevlig tur som vi gärna kan göra om. Tack till Mats Rydberg som lotsade oss!

PS Jag provade Runkeeper på mobilen och fick ut en karta.

/Erik Ruhe


Copyright 2014 Cykelfrämjandet, Karlstad Hemsidan: www.cykelframjandet.se/karlstad