Dagbok för 2006

17 maj

Onsdagen den 17 maj väntade jag förgäves i lätt duggregn på att få leda en kortare tur runt Karlstad.
Men först hade jag ordnat ett besök hos Solsta Cykel , där Henry skulle berätta lite om hur man tar hand om sin cykel.
Det blev inget av med denna tur då ingen cyklist dök upp.

Leif

 24 maj

Idag åkte Klas, Eva och Leif cykelleden till Skoghall via Marieberg och gamla flygfältet och vidare över Jakobsbergsbron och gamla Skoghallsvägen längs älvfåran till Skoghallsverken och så tog vi den nya cykelbanan över den nya bron och vidare förbi Skogås och Våxnäs. Sedan åkte jag ned vid sidan av Sonnelids och över den nya passagen till Västerstrandskolan och längs älven förbi teatern och Stashotellet och sedan till museet. 
Vädret var strålande sol men kraftig vind bitvis.
 
Cykelhälsningar
Leif, Klas, Eva

31 maj

Hej

Vi var tre entusiaster som trotsade kylan och cyklade Alstern runt idag. Regnet hängde i luften men vi hade i princip uppehåll hela vägen. Mina två medcyklister hade inte åkt turen tidigare och uppskattade den väldigt mycket.

Hälsningar

Sten

24 maj

Onsdagen 24/5 cyklade jag, Klas och Leif en mycket fin tur - Jakobsbergsbron - Skoghall - över den nya cykelbron fram till Gruvlyckan - Våxnäs. Vädret var skapligt.
Hälsningar
Eva

28 juni

Tre damer och jag -Erik - mötte upp trots regnrisk. Vädret var lite lurigt, hade regnat på dagen men eftet kl 18:15 kom det inte en droppe. Färden ställdes mot Göteborgsudden, och efter lite trixande kom vi fram till udden. En rolig variant var att vi cyklade rakt över gamla flygfältet. Jag badade, förstås. Det var en fin kväll med klar himmel.

/Erik

2 aug

Fem damer och två herrar mötte upp. Eftersom vädret var lite halvregnigt så valde vi en kort tur- Alsters strandbad. Vi hade lite olika ide'er om vilken väg som var snabbast, och några var frestade att stanna på Alsters herrgård och lyssna på sång. Men vi träffades på strandbadet hela gänget. Några badade. Stranden är lite för långgrund för att det ska vara roligt att bada, men vatnet var varmt och behagligt. På hemvägen kom en liten regnskur, men annars klarade vi oss från regnet.

/Erik

9 aug

Vi samlades ett gäng på 5 pers vid muse'et som vanligt. Denna dag var det vackert väder igen. Kan ju passa på att påpeka att denna sommar är en av de varmaste på flera år. Sol och varmt varenda dag sedan midsommar (nästan). Vi cyklade till den fina badplatsen vid Västra Skagene. Härligt bad och vi tog en simtur över till klipporna på andra sidan. Lite mer än två kabellängder, alltså ca 400 m.

/Erik
Hemsidan

Copyright 2014 Cykelfrämjandet, Karlstad Hemsidan: www.cykelframjandet.se/karlstad