Kort rapport från våren och sommaren 2005

Vi har cyklat de flesta onsdagarna under sommaren. Några var flitiga och cyklade själva under juli. Vi har varit från 2-3 st till ca 10 st. Och cyklat de flesta standardturerna. Badat har vi också. Några speciella incidenter har jag inte att berätta.
Jag låter dagboken från förra året vara kvar.
Sista turen var vi två st: Jag och en ny holländare. Vi cyklade till Alsters badplats. Jag badade inte denna gång, annars har jag nog badat varje gång.

Sommaren 2004

Dagstur torsd 20 maj

Vårens första tur gick torsd 20 maj, Kr.H. dag. Vi samlades 4 st vid museet kl 10 och efter lite diskussion så bestämde vi oss för att cykla mot Kil. En lugn och fin tur och fika vid sjön Hyn. Sedan cyklade vi en liten genväg från Apertin till Kil. Och i Kil så var det passande för min fru att hoppa av eftersom vi passerade vårt hus. Så jag fick cykla med resten av gänget tillbaka till stan och hämta bilen. Vi tog vägen över Kärne.
Vi som var med var Leif B, Eva C, Elisabeth och Erik R.
/Erik R

2 juni

Onsdagen den 2:e juni gick turen till Tynäs. Vi var en grupp på 9 cyklister som leddes av Klas och undertecknad. Vädret var varmt och fint men ingen vågade sig på att ta ett dopp utan vi nöjde oss med en fika i kvällssolen. På hemvägen åkte ett par cyklister, som inte kände sig så vältränade, före och vid Jakobsbergbron splittrades resten av gruppen upp.
Sten

9 juni

7 damer och så jag - Erik - cyklade till Knappstad, via Hammaröleden och Jakobsberg. I Knappstad hade Karlstads kommun inbjudit till tipspromenad, korvgrillning och fågelskådning. Så vi gick en promenad och grillade korv. Hur det gick med tipset vet jag inte. Ingen av oss visste vilka typer av fladdermöss det finns. Och jag tog en extra runda till ett fågeltorn och höll på att missa mina kompisar som precis var på väg att cykla när jag kom tillbaka.
Sedan fortsatte vi cyklingen mot Bergvik och en ny rastplats bakom Bergvik. Men dit var vi bara 3, resten droppade av på vägen. Och sedan fortsatte Karin och jag mot Skåre resp Kil.
/Erik R
PS
Måste tillägga att Gun Kyrk hade alla rätt på tipspromenaden. 5 med rätt svar fick pris.

30 juni

Radio Värmland ringde mig - Erik - och ville prata lite om Cykelfrämjandet, så nu har vi spridit information om oss över hela Värmland. Jag pratade lite om att vi brukar tillfrågas om trafik och cykelbanor mm. Och så berättade jag om våra onsdagscyklingar, att vi är 5-10 pers och de flesta kommer med tillbaka.
Till cyklingen kom 12 pers -  10 damer och två män. Sten och jag som var ansvariga hade tänkt cykla Alstern runt, men vädret inbjöd inte till det. Britt-Mari föreslog att vi skulle cykla till Skoghalls Folkets Park och lyssna på Kent Lundberg som spelade och sjöng Elvis melodier. Det lät roligt och eftersom det regnade lite så passade det bra med en kortare cykeltur. Konserten var fin. Kent Lundberg med kvartett sjöng gospel och berättade om Elvis. Lite innan konserten var slut så drog några av oss hemåt.

/Erik R

Hemsidan

Copyright 2014 Cykelfrämjandet, Karlstad Hemsidan: www.cykelframjandet.se/karlstad