Dagbok 2019

2019-08-14
Alsters strandbad

Ledare: Birgitta
Rapport:
Sommarens sista tur gick till Alster. Vi cyklade över Kroppkärr och Heden och skogsvägen till Alsters herrgård. Vi gjorde ett stopp vid fågeltornet och tittade på utsikten. Ingen av oss var expert på fåglar men det fanns några som flög där.
Nästa stopp var vid bikuporna vid Alster. Birgitta som har en liten biodling höll en intressant föreläsning om bin. Ett bisamhälle är välordnat med drottning, arbetare och drönare. Längst in i kupan finns barnkammaren där de små bina matas och vid ingången sitter några bin och vaktar. Och resten är ute och samlar honung. Ungefär så - Fråga Birgitta så berättar hon mer!
Väl framme vid badplatsen blev det kaffe. Men inget dopp! Det var för kallt och mulet.

//Erik2019-07-01
Kvarntorp, Forshaga

Ledare: Madeleine
Rapport:
Eftersom vi inte skulle ha några onsdagscyklingar i juli så ville vi cykla en dag, och då var ju den första ett lämpligt val. Först var planen att äta lunch på Kvarntorps herrgård, men de hade ingen lunchservering. Vi cyklade ändå dit och sedan intog vi vår lunch i Forshaga.
Gården var vacker att se och det skulle nog varit trevligt att äta lunch där!
Vi var nio cyklister, medräknat Elisabeth och Erik som mötte upp i Forshaga.

// Erik2019-06-26
Almars färja, Grava

Ledare: Marianne
Rapport:
Cykelturen gick mot Almars gamla färjeläge och fortsatte vidare mot naturreservatet vd Grava. Vi studerade informationstavlan och lärde oss allt om fåglar och växter. Tyvärr fanns det mycket myggor där och de var inte så roliga att studera!
Vi fortsatte en bit norrut, stannade och fikade.
Elisabeth och jag (Erik) frtsatte hemåt mot Kil medan resten av gruppen cyklade tillbaka förbi Södra Hyn.

// Erik Ruhe2019-05-29
Kroppkärrssjön

Ledare: Lisbeth
Rapport:
Vi var fem cyklister som samlades denna onsdagkväll
Eftersom några hade lite bråttom blev det en kort tur. Vi tog en liten tur förbi Kroppkärr och runt Kroppkärrssjön. Vi stannade vid sjön och njöt av utsikten och kaffet.


Copyright 2014 Cykelfrämjandet, Karlstad Hemsidan: www.cykelframjandet.se/karlstad