CTV 2015 Karlstad, 26 - 31 juli 2015

Årets CTV 2015 gick av stapeln i Karlstad. Ca 300 deltagare cyklade runt i de värmländska skogarna och runt de värmländska sjöarna. Vi som arrangerade kände oss nöjda över att ha klarat av att genomföra arrangemanget utan alltför stora missar.

Ett stort tack till Karlstad kommun som deltog i planeringen och genomförandet. Racketcenter vid Tingvalla var vår bas och där fanns både omklädningsrum och servering, vilket uppskattades av deltagarna.

Pressinformation

Både tidningar, radio och TV hörde av sig. Och typiskt nog alla på en gång.

Cykelturer

Söndag – Invigning

Vid invigning fick vi höra tal av Karlstad kommun och av Cykelfrämjandet. Gundegabaletten dansade och Anders Andersson sjöng.


Måndag - Norr

Korta turen gick direkt till Kil och Fryksta. A och B turen gick på gamla järnvägen – Klarälvsbanan till Forshaga. Där serverades förfriskning vid Sportfiskeakademien. Mellanturen gick via Dyvelsten och flottningsmuseum och Apertin till Kil och Fryksta. Långa turen gick över Deje, Dömle och Nilsby till Kil och Fryksta. Norr om Kil i Nilsby finns en minnessten över Harry Nyquist – en av våra största uppfinnare när det gäller telekommunikation och reglerteknik.
Frejamuseet var öppet men fartyget är under renovering så vi kunde inte gå ombord. Vi kan titta lite på Sveriges äldsta järnväg. Kil bjöd på förfriskning vid Fryksta.

På grund av en saknad pil så kanske någon cyklade ända till Mårbacka...


Tisdag - Väster

Vi tog en tur mot Trossnäs och Edsvalla. Trossnäs är en gård med anor. Lite efter Trossnäs serverades förfriskning. I Hasseldalen vid Grums finns ett hopptorn. Och de som ville cykla längre cyklade till Borgvik och såg det gamla bruket och Oskar Magnussons utställning. Några hälsade på hemma hos Eva Carlsson som bjöd på kaffe och bullar. Mellanturen och korta turen tohg vägen förbi Kil och Träfotere och där serverades förfriskning.


Onsdag- Kortege och picniclunch

Onsdagen cyklade vi i samlad tropp genom staden till Örsholmen där det bjöds på lite lunch. Gustaf Fröding dök upp och berättade lite om sig själv. Meningen var att vi skulle vara på Sandgrund, men vår man i Karlstad ordnade snabbt en plan B inomhus. Och så avslöjades att nästa CTV är i Vänersborg-Trollhättan, med betoning på Trollhättan. Dessutom fick vi veta att året därpå är vi välkomna till Halmstad

Tisdag och onsdag var det ca 30 resp 20 som åkte med Polstjärnan.


Torsdag - Öster

Närmast ligger Alster med Frödings minnesgård och en liten badplats. Där kunde man fika eller bara koppla av. Vidare ut mot Arnön med vacker natur. Vid Väse var det några som besökte ABE-design med produkter designade av Ernst Kirchsteiger.

Och några tog bara en lite kortare tur runt sjön Alstern.

Fredag - Söder

Söder om Karlstad ligger Hammarö med vacker natur och badplatser. Dessutom ett skärgårdsmuseum.


Avslutningsmiddag


Vi hade en trevlig avslutningsmiddag där vi fick prova på linedance under sakkunnig ledning. Och vanlig dans till Buskas med Ingvar Karlsson. Och några tal och historier varav några ej är lämpliga för tryck.


Sammanfattning

Vi som arrangerade känner oss nöjda och vi har fått många trevliga mail och tack från deltagarna. Nu ska vi vila upp oss och så ses vi i Trollhättan näst år!


PS

Du som har bra bilder – Maila in dem till erik.ruhe@erikruhe.se

Hemsidan

Copyright 2014 Cykelfrämjandet, Karlstad Hemsidan: www.cykelframjandet.se/karlstad